Eser ve Deyimleri Resfebeleme e-Twinning Projemiz

Okulumuzda, Eser ve Deyimleri Resfebeleme e-Twinning Projemiz Kapsamında Çalışan Öğrencilerimiz Başarılı Çalışmalara İmza Atıyor .

Yaparak yaşayarak öğrenme mantığından hareketle Türk edebiyatındaki eser ve deyimleri harf, sayı ve görsel kullanarak öğrencilerimizde kalıcı öğrenmeyi sağlayan bir oyun oluşturmak amacıyla çalışıyoruz.. Öğrencilerimizin ezber mantığından uzaklaşarak kavramları birleştirme, yaratıcılıklarını arttırma, kendilerini ve yeteneklerini daha iyi tanımalarını hedefleyen bir proje yapıyoruz. Belli kuralları olan rebus Türkçe karşılığı resfebe olan oyunumuzda öğrencilerimiz resim ve simgelere hakimiyeti olan sayı ve harfleri birleştirerek bir kavram oluşturuyor. Bulduğu kavram yani eser ya da deyimin de açıklamalarını bilerek öğrenmiş oluyorlar. Özetle eser ve deyimleri resfebeleyerek öğreniyoruz. Projemiz ekim ayından beri devam ediyor ve öğrencilerimiz çok güzel çalışmalara imza attılar.

28.02.2022 372

28-02-202228-02-202228-02-2022