Selçuklu Fen Lisesi


Vizyon: Ülkemizin en başarılı öğrencilerinin tercih ettiği bir fen lisesi olmak. Okulumuzu kendi türünde önce ilinde, sonra bölgesinde, daha sonra ülke çapında ilk sıralara getirmek. Fen ve matematik alanlarında ülkemizin ihtiyacına cevap verecek yüksek vasıflı insan kaynağının yetiştirilmesine fen lisesi türünde en üst düzeyde katkı sunmak. İki yabancı dili ana dili gibi bilen ve Türkçeyi de dünyada öğrenilmesi gereken diller kategorisine dâhil edecek bilgi, teknoloji ve gelecek üretecek çapta ve kapasitede bir nesli ortaya çıkarmakta üzerine düşeni eksiksiz yerine getirmek okulumuzun vizyonudur.

Misyon: Öğrencilere ülkemizin en seçkin üniversitelerine ilk sıralarda yerleşmelerini sağlayacak seviyede yüksek kaliteli bir eğitim vermek. Öğrencilerin meselelere pozitif ve bilimsel yöntemlerle yaklaşabilen, öz güven sahibi bireyler olarak yetişimlerini sağlamak. Mezun ettiği öğrencileri bilim ve teknoloji üretecek ve bu alanda baskın ve öncü olacak bir donanıma ve karaktere sahip kılmak. Yetiştireceği öğrencileri ahlaklı, çalışkan ve üretken kılmak. Öğrencilerini ülkenin en parlak dimağlarına sahip bireyler hâline getirmek ve onları kendisiyle, toplumla, değerle barışık bir yaklaşımla hayatı kucaklayan bir anlayışa sahip kılmak. Bilgiyi tüketen, taklitçi ve kolaycı bireyler değil bilgi ve proje üreten bireyler yetiştirmek. Tüm bu donanım ve niteliklere sahip olmanın sonucunda küresel ve bölgesel risk ve tehlikeleri bertaraf ederek ülkemizin yarınlara güvenle bakabilmesinde kendi üzerine düşen rolü aktif bir şekilde oynayacak “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.” anlayışında öğrenciler yetiştirmek okulumuzun misyonudur.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: Okulumuz 192 öğrenci kapasiteli pansiyona sahiptir. (96 Kız + 96 Erkek)
Saatler: 09.00- 16.05
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Servis Bilgisi: Servisimiz mevcuttur.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2019 LGS Yüzdelik Dilim : En Yüksek: %0,31 - En Düşük: %2,16
Okulun Sınav Başarı Durumu: 2020 yılında ilkez sınava öğrenci girmiştir. 47 öğrenci girmiş 21 öğrenci tercih yapmış hepsi çeşitli okula yerleşmiştir. Okulumuz 2021 yılında sayısal alanda Konya ilinin en başarılı okulu olmuştur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2020 yılında ilkez sınava öğrenci girmiştir. 47 öğrenci girmiş 21 öğrenci tercih yapmış hepsi çeşitli okula yerleşmiştir. Okulumuz 2021 yılında sayısal alanda Konya ilinin en başarılı okulu olmuştur.
Sportif Etkinlikler: Futbol,Voleybol,Basketbol,Hentbol,Satranç,Mangala,Bedminton,Masa Tenisi,Treaking,İzcilik
Bilimsel Etkinlikler: Üniversitelerle ön protokol halindeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi ve Bilim Merkezi ile protokol imzalanmıştır.
Proje Çalışmaları: Tübitak, Teknofest, etwinning gibi tüm ulusal ve uluslar arası projelere katılım sağlanmış ve başarılar elde edilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: STEM ile Mühendislik Fakülteleri ve Sanayi İçin Mucitler Yetiştirme adlı ERASMUS K1 Projesi Macaristan, İtalya ve İspanya Ortaklığı ile yürütülmektedir.
Kontenjan Bilgileri: 120
Diğer Hususlar: Okulumuz da 2020 Eğitim Öğretim Yılında Faaliyete geçmiş bir adet STEM & ROBOTİK MAKERLAB Etkinlik Laboratuvarı bulunmaktadır.

Telefon - 03325030818

Belgegeçer - (332) 503 0818

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://selcuklufenlisesi.meb.k12.tr

Adres - Kosova Mahallesi Tezcanlar Sokak No42 SELÇUKLU/ KONYA

Öğretmen :41
Öğrenci :525
Derslik :27
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Oyun Odası :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3952
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal öğretim

Yerleşim Yeri - Kosova Mahallesi Tezcanlar Sokak No:42 SELÇUKLU/KONYA

Adres - Kosova Mahallesi Tezcanlar Sokak No42 SELÇUKLU/ KONYA

Ulaşım Fırat Caddesi tramvay durağına yürüyerek 15 dakika, Kampüs dolmuşlarına yürüyerek 15 dakika, 59-44 nolu belediye otobüslerine(112 acil durağı) yürüyerek 10 dakika, Sancak dolmuşlarına yürüyerek 10 dakikadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Konya Valiliği´ne 17.7 km, Selçuklu Kaymakamlığı´na 16.3 km uzaklıktadır.