"TÜRK KÜLTÜR MİRASI" ETWİNNİNG PROJESİ

"TÜRK KÜLTÜR MİRASI" ETWİNNİNG PROJESİ

KALİTE ÖDÜLÜNE BAŞVURMAYA HAZIRLANIYOR

"Türk Kültür Mirası" adlı eTwinning Projesi okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa YALMAN danışmanlığında toplam 6 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşmektedir. 

Kültür, bir toplumun gücünün ve aynı zamanda varlığının sembolüdür. Projemizin amacı Türk Kültürünün öğrencilere benimsetilmesi, korunması ve kültürel değerlerimiz hakkında farkındalık çalışmaları yapmaktır. Öğrenci merkezli yürütülecek olan projemizde ayrıca web2.0 araçları kullanımını öğrencilere uygulamalı olarak öğretmeyi, öğrencilerin web2.0 araçlarıyla Türk kültürü hakkında bilgilendirici, zengin ve eğitici içerikler üretmelerini sağlamayı istiyoruz.

Öğrenciler 21.yy becerileri doğrultusunda Türk Kültürü ile ilgili çalışmalar yaparak, kendi farkındalıklarını arttıracakları gibi web 2.0 araçları ile bilgilendirici içerikler hazırlayarak çevrelerine de bu farkındalığı ulaştırma imkanı bulacaklardır. Proje ortağı öğretmenlerin rehberlik ettiği, öğrencilerin lider ve etkinlik belirleyici, gerçekleştirici rolde olduğu bir proje yürütülecektir.

HEDEFLER

 

Hedeflerimiz;
-Türk kültürünün tanıtılması, korunması ve benimsetilmesini sağlamak,
-Kültürel değerlerimiz hakkında farkındalık oluşturmak,
-Öğrencilerin iletişim becerileri, özgüven, işbirlikli çalışma, yaratıcılık becerilerini geliştirmek,
-Bilinçli teknoloji kullanımı ve teknolojiyi faydalı içerikler üretmek için kullanmalarını sağlamak,
-Aktif öğrenme, özgün ve yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi ve tamamen öğrenci merkezli ürünler ortaya çıkarılmasının sağlanmasıdır.

 

19.04.2022 745

19-04-2022