“SOSYAL MEDYAYI AZALT, HAYATI YAKALA!” ADLI eTwinning PROJEMİZ BAŞLADI

Okulumuz öğretmenlerinden Mehmet SERT’in kurucu üyesi olduğu, Fatma BIYIKLI ve Tuba ÇEVRİM’in yürütücü üye oldukları "Sosyal Medyayı Azalt, Hayatı Yakala!" adlı eTwinning projemizi başlattık.

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte sosyal medya platformları hayatımızın ayrılmaz bir parçası hâline geldi. Ancak bu platformların fazla kullanımıyla beraber olumsuz etkilerini de çokça gözlemler olduk.

Bizler proje ekibi olarak öğrencilerimizin sosyal medyayı dengeli ve bilinçli bir şekilde kullanılmalarını sağlamayı hedeflenmekteyiz. Bu doğrultuda sosyal medyanın sağlıklı iletişim ve sosyal etkileşimde yerinin ne olması gerektiği ve insan hayatında işgal etmesi gereken zamanın ne kadar olması gerektiği konusunda çalışmalar yapacağız. Yapacağımız çalışmalarla aşırı kullanımın önüne geçerek sosyal medyanın olumsuz etkilerinden öğrencilerimizin nasıl korunabileceği hakkında bir bilinç oluşturmak istiyoruz.

Öğrencilerimiz, proje kapsamında farklı kültürlerden ve ülkelerden gelen öğrencilerle iletişim kurarak birlikte çok ortaklı çalışma konusunu deneyimleme şansı bulacaklar. Böylelikle ülke içinde başka okullarla iş birliği yaparak toplum hizmeti gören, faydalı bir amaçla çalışmaya katılırken aynı zamanda ülke dışında Avrupa ülkeleriyle kültürel köprülere kurarak insanlığa katkı sunmuş olacaklar.

Amacımız, öğrencilerimizin sosyal medya konusunda bilinçli bireyler olarak yetişmelerinde rehber olmak ve onları hayatın gerçek değerlerini keşfetmeye teşvik etmektir. "Sosyal Medyayı Azalt, Hayatı Yakala!" adlı proje ile öğrencilerimizin sosyal medya kullanımı konusunda daha sağlıklı ve bilinçli kararlar almalarını desteklemektir.

Tekrar görüşene dek daha az sosyal medyalı, dijital sağlıklı günler dileriz!

22.03.2024 147

22-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-202422-03-2024