Meslek Tanıtım Günü

SELÇUKLU FEN LİSESİNDE MESLEK TANITIM PROGRAMI DÜZENLENDİ

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi iş birliğiyle Selçuklu Fen Lisesinde "Meslek Tanıtım Günü" etkinliği düzenlendi.

Program Selçuklu Fen Lisesi Müdürü Mustafa Aydın'ın, yapılan etkinliğin önemine değinerek katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşması ile başladı.

Etkinlikte Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş yaptığı konuşmada "meslek seçme aşamasındaki öğrencilere, seçimin önemli bir süreç olduğunu, verecekleri kararın bütün hayatlarını etkileyeceğini, sevilerek yapılan işte kişilerin daha başarılı olabileceğini ve kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkabileceklerini bunun da kişileri ve toplumu daha mutlu edeceğini ifade etti.

Konuşmasının devamında "yapılan araştırmalara göre mesleğin kişilerin 40 yılını aldığını, bu nedenle meslek seçmenin ne kadar önemli olduğunu, doğru ve yanlış meslek seçiminin sonuçlarını, meslek seçiminde kişilik, fiziksel, aile, sosyal çevre, gelecekten beklentiler gibi etkilerinin mutlaka göz önünde bulundurularak meslek seçimine yönelmeleri gerektiği bu noktada mesleğin özellikleri ile kişinin özelliklerinin karşılaştırılarak durum değerlendirmesi yapıldıktan sonra meslek seçimine karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Etkinlik çerçevesinde Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Sarıtaş tarafından meslek seçme aşamasındaki öğrencilere mühendislik alanında meslek tanıtımı, mesleğin önemi, özellikleri, mesleği edinmede karşılaşılan güçlükler, kazanılması gereken sınavlar ve mesleğin icrasında karşılaşılan zorluklar hakkında bilgilendirme yaptı. Teknofest Etkinliklerinden de bahseden Prof. Dr. İsmail Sarıtaş "Kariyer eğitimle, tecrübeyle kendini oluşturmak ve hayatına yön vermektir. Siz öğrencilerin ihtiyaç duyduğu bilgiyi ve tecrübeyi teoriyle pratiği bir araya getirecek çalışmaların önemi büyüktür.

Bu itibarla mutlaka öğrencilik döneminde iş yerlerinde çalışın, stajlarınızı hakkıyla yapın, gönüllü çalışmalara katılın, sorumluluk üstlenin" dedi.

Mesleğin tanıtımından sonra öğrencilerin sorularına verilen detaylı bilgilerle program sona erdi.

28.02.2022 475

28-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-202228-02-2022